Aroma is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023

Maandagavond 19 juni jl. zijn in de tuin van het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de tiende keer de jury- en publieksprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023 uitgereikt.

JURYPRIJS
Restaurant Aroma, Italian Fine Dining uit Vaassen werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Een restaurant waar we al snel onder de indruk waren van het hoge niveau van gastheerschap en culinaire presentatie en smaakbeleving.  Een restaurant dat op eigentijdse wijze aan de lopende band een eerbetoon brengt aan de Italiaanse gastronomische geschiedenis door eigen interpretaties van gerechten van vroeger en nu op esthetische en geraffineerde wijze te presenteren … dat restaurant ligt ver buiten de Randstad en is van het Italiaanse koppel Elisa Leune (zij heeft een Italiaanse moeder) en chef Pasquale Carfora.” De Italiaanse ambassadeur in Nederland, Z.Exc. Giorgio Novello, overhandigde de prijs aan chef Pasquale Carfora.

In het komende nummer van Italië Magazine (eind augustus) komt een uitgebreide reportage over dit bijzondere restaurant.

Van links naar rechts: Roberto Payer (juryvoorzitter), team van Restaurant Aroma met in het midden Elisa Leune en chef Pasquale Carfora, Z.Exc. Giorgio Novello en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine)

 

PUBLIEKSPRIJS
De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam waarvoor lezers van Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen. Ook zij kregen een plaquette uitgereikt door de ambassadeur.

Van links naar rechts: Roberto Payer (juryvoorzitter), team van Vicio il Mastro Pastaio met in het midden eigenaar Simone Usenato en chef Vincenzo Patti, Z.Exc. Giorgio Novello en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine)


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar
bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine. Zij stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.

Dit waren de tien genomineerden van 2023, de jury beveelt ze van harte aan:

  • Insieme, Amsterdam
  • Vicio Il Mastro Pastaio, Amsterdam (winnaar publieksprijs)
  • Jammo ja, Beesd
  • Impero Romano, Den Haag
  • Da Noi, Hoorn
  • Divina Cucina, Oud-Beijerland
  • Il Gattopardo, Rotterdam
  • Casereccio, Rotterdam
  • Aroma, Vaassen (winnaar juryprijs)
  • Da Roberto, Veghel

 

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram