Nederlander exposeert in Rome

Wijnand Luttikholt woont al jaren in Pergola, een stadje in Le Marche dat bekendstaat als ‘Città dei Bronzi Dorati’, naar een vergulde bronzen beeldengroep uit de eerste eeuw voor Christus, in 1946 bij toeval gevonden. Via een gezamenlijke vriend kwam hij in contact met kunstenaar Wil van der Laan die een plan ontwikkelde geïnspireerd door deze Dorati, dat uiteindelijk zou leiden tot de ‘Imperatori Romani in bronzo’. De beelden werden onderdeel van de viering van de 75-jarige ontdekking van de Bronzi Dorati op 26 juni 2021. Sindsdien staan de Imperatori op de binnenplaats van het Museo dei Bronzi Dorati in Pergola.

(De Bronzi dorati met de Imperatori romani)

Van 27 november 2023 tot 15 januari 2024 worden de beelden in Rome tentoongesteld in TraLeVolte, door Wil aangevuld met 5 schilderijen van Romeinse vrouwen. Onze columniste, schrijfster Rosita Steenbeek, groot liefhebster van de oude Romeinse geschiedenis, heeft bij ieder beeld en schilderij een voor haar treffende passage uit een van haar boeken geselecteerd. Als onderdeel van de expositie verzorgt Judith Verberne van Rome Gidsrondleidingen op verzoek een bijpassende rondleiding.

Wie wil kan zich nog aanmelden voor opening op 27 november. Verder is de expositie op afspraak te bezichtigen in TraLeVolte, dat onderdeel uitmaakt van het complex van de Scala Santa.

TraLeVolte, Piazza di S. Giovanni in Laterano 10, Rome,  +39 06 70491663

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram