Magazine
Nr. 5, 2023
Genieten van la dolce vita en Gemütlichkeit in zomers Zuid-Tirol
Boemelen rond de Etna, van bergdorp naar bergdorp
Susan Culinaire Little Black Book: Vicenza en Treviso
Op bezoek in het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023: Aroma
Nieuwe ontwerpen op de Salone del Mobile, de Milanese meubelbeurs
Pastarecepten van restaurant Toscanini
Tentoonstelling Julius Caesar in H’ART Museum (voorheen Hermitage)
Museo Agostinelli: van paraplu’s en wereldbollen tot Afrikaanse maskers
Nr. 4, 2023
- Wie zijn de winnaars van onze restaurantwedstrijd?
- Feestelijke selectie van sagre en festivals in Italië deze zomer
- De leukste adresjes binnen de muren van Lucca
- Zuidwest-Sicilië: prachtige stranden, charmante dorpjes en Griekse tempels
- Op bezoek in Collodi: het thuis van Pinokkio
- De bewogen geschiedenis van de bouw van Turijns Mole Antonelliana
- Recepten uit Milaan en Lombardije
Nr. 3, 2023
- Prachtige autoroute van Ferrara naar Ravenna
- Parma biedt veel meer dan heerlijke prosciutto en Parmigiano Reggiano
- Interview met Andrea Vreede, Vaticaan-kenner en -correspondent
- Een historische treinreis door Abruzzo
- De Castelli Romani, al eeuwenlang een favoriet van de Romeinen
- Smakelijke, eenvoudige recepten uit de Saladebijbel
- Portret van de futuristische schilder en beeldhouwer Umberto Boccioni
Nr. 2, 2023
- Het paradijselijke noorden van Sardinië
- Adriatisch Puglia, van Bari tot Otranto, plus een uitstapje naar Lecce
- Tullio Masoni uit Reggio Emilia heeft ’s werelds kleinste wijngaard
- Recepten van de Pasta Grannies: de oma’s geven hun culinaire geheimen prijs
- De zolder van de Chiesa Nuova in Rome diende als camera obscura
- De triomftocht van Rosalba Carriera (1673-1757) met miniaturen en pastelportretten
- Het langzame leven: Laura Bronkers organiseert retreats in Puglia
Nr. 1, 2023
- Prachtige zeegezichten, eenvoudig eten en markante mensen in Calabrië
- Een verblijf in Villa Abbondanzi, vlakbij de beroemde mozaïeken van Ravenna
- Op speurtocht in Novara en omgeving naar het heksenverleden
- Traditionele Toscaanse recepten
- Susan van Deth geeft haar gastronomische tips voor Bologna
- Jayden Oosterwolde verruilde FC Twente voor Parma Calcio 1913
- In gesprek met Fabio Zaffagnini die 1000 rockmusici samenbracht in Cesena
- Amedeo Modigliani: het korte, krachtige leven van een begenadigd kunstenaar
Nr. 6, 2022
- Op bezoek bij Roberto Payer in Lucca
- Claudia van Zon runt de pizzeria op het landgoed van Sting
- Val Camonica, een geheimtip tussen het Lago d’Iseo en de Alpen
- Susan van Deth deelt deze keer haar culinaire tips voor Milaan
- Het grootste park van Rome is nauwelijks bekend bij toeristen
- 25 jaar na zijn dood wordt Gianni Versace geëerd in het Groninger Museum
- Italiaans streetfood, recepten van Annet Daems
- Adembenemende klimplekken op korte afstand van Rome
Nr. 5, 2022
- Portret van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar: Pianeta Terra
- Op pad in de mooiste vallei van Toscane, de Valle d’Orcia
- De (geheime) culinaire adresjes van Susan van Deth in Rome
- De westoever van het Gardameer, van Limone tot Salò
- Ellen Hidding, Nederlandse presentator op de Italiaanse tv
- Interview met Donna Leon ter gelegenheid van haar 80ste
- Nieuwe ontwerpen van de Milanese meubelbeurs
Nr. 4, 2022
- Zomer op chic Capri, een eiland met vele gezichten en een absurd mooie zee.
- Susan van Deth deelt deze keer haar (geheime) culinaire adresjes in Florence.
- Jachthavens en dorpen aan de kust van Trieste tot Lignano Sabbiadoro.
- De kleuren en geuren van het eilandje Ventotene voor de kust van Lazio.
- Al tientallen jaren is de antiekmarkt van Arezzo een begrip.
- De Nederlandse herderin Daphne vond haar plek op een berg in Ligurië.
- Recepten van Raffaela Amato met als inspiratiebron de Vesuvius.
Nr. 3, 2022
- Een roadtrip door Abruzzo. Van Gran Sasso, tot witte stranden en L’Aquila.
- Susan van Deth deelt haar (geheime) culinaire adresjes in Venetië.
- Twee meren, een stoer kasteel en een bos vol kunst in Valsugana, Trentino.
- Een van de interessantste parken van Rome, Villa Torlonia.
- Zoete recepten uit La vita è dolce van chef-kok en illustrator Letitia Clark.
- Punto Arte Festival: muziek en lekker eten in een sprookjesachtig decor.
- Pasta alla Norma, recept en het verhaal erachter.
Nr. 2, 2022
- Glamour aan de Amalfikust, authenticiteit in de Cilento
- In stijl aan het Lago di Como: op de fiets, per boot en watervliegtuig
- Interview met Rita Boncompagni Ludovisi wier villa geveild wordt
- Twee prachtige tuinen in Palermo met een bijzondere historie
- Interview met en recepten van Jadis ‘the Lemon Kitchen’ Schreuder
- Liefdesproblemen? Schrijf aan de Julia’s in Verona
- Een Sardijnse schapenkaas werd de trots van het Toscaanse Pienza
Nr. 1, 2022
- Hoe een Nederlands stel van een bouwval een luxe B&B maakte
- Recepten uit De Zilveren Lepel vegetarisch
- Topadressen op het eiland Ischia, een groen lusthof in zee
- De genomineerden voor Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2022
- De controverse rond de bouw van het Vittoriano in Rome
- Al 7 generaties maakt de familie Nardini grappa
- De Colli Euganei, groepje heuvels in de Po-vlakte
- De wijnen van het huis Argiano behoren tot de beste van Italië
Nr. 6, 2021
- Op pad met schrijver Paolo Giordano in zijn woonplaats Rome.
- Recepten met de witte truffel van Alba.
- Een prachtige B&B van een Vlaams gezin in Toscane.
- De winnaars van de fotowedstrijd!
- Een eldorado in het noordwesten van Elba, Capo Sant’Andrea.
- Net buiten Rome bevindt zich het lustoord van keizer Hadrianus, de Villa Adriana.
- Nieuws van de Milanese meubelbeurs Salone del Mobile.
Nr. 5, 2021
- Een stad in transformatie: nieuwe en oude hotspots in Milaan
- Een smakelijke roadtrip door de Chianti Classico
- Loungen aan het Lago d’Idro plus de stad Brescia
- Kastelenroute in de Oltrepò Pavese
- Verzot op Venetië, kunst en mannen: Peggy Guggenheim
- Nieuwe rubriek: koken met Susan
- Vespa bestaat 75 jaar. Een eerbetoon
- De Tarottuin van Niki de Saint Phalle in Toscane
Nr. 4, 2021
- Fietsen door Emilia-Romagna met heuvels en uitzicht op zee
- Een panoramische autoroute door het Montefeltro-gebergte
- Pantelleria, het meest exotische eiland van Italië
- Susan van Deth probeert vanuit Padua het Italiaanse ontbijt te veranderen
- Tips van Susan voor een bezoek aan haar woonplaats
- De Italiaanse keuken met een Zeeuwse twist: recepten van Sergio Herman
- Hoe de wraakzuchtige ‘Lady Gucci’ haar ex-man liet vermoorden
- De metrostations van Napels zijn een ‘openlucht’museum
Nr. 3, 2021
- Ontdek de schoonheden van de kust van Lazio zoals Gaeta, Sabaudia en Sperlonga
- De boom in: enkele van de mooiste tree houses, van noord tot zuid
- Een afwisselende roadtrip: van Bergamo (via een fraaie omweg) naar Brescia in drie dagen
- De aantrekkelijkste badplaatsen van Italië gekozen door Paola van Dam
- Topkunst met tegeltjes: de Fondazione Bisazza bij Vicenza
- Interview met twee chef-koks uit Genua. Met traditionele recepten!
- De duurzame Duivelsvallei – Alta Val di Cecina – in Toscane
Nr. 2, 2021
- De bloedmooie kustlijn van de Riviera di Levante
- Een paradijs in Puglia: de Alchimia Collection
- In gesprek met twee Italiaanse chefs van toprestaurants in Nederland
- Zowel het palazzo als de collectie zijn spectaculair: Galleria Borghese in Rome
- Recepten uit de keuken van Trentino
- De bijzondere sculpturen van Arnaldo Pomodoro
- Op en rond de Etna; natuurgeweld, heerlijke wijnen, de lekkerste pistache
Nr. 1, 2021
- Het Rome van de Romeinen, dé adresjes
- Toscaanse B&B Locanda Toscanini, gerund door Nederlanders
- Quadraro, Romeinse buitenwijk met historie en streetart
- De mooiste wellnesshotels in de bergen
- Recepten uit de keuken van de Eeuwige Stad
- In 2021 is het 700 jaar geleden dat Dante overleed
- ‘La vita davanti a sé’: zwanenzang van Sophia Loren
Nr. 6, 2020
- Het Florence van de Ferragamo’s. Met de fijnste adressen in de stad
- Op bezoek bij La Vecchia Scuola, de B&B van Jurgen en Gonnie Linssen in Le Marche
- Interview met en recepten van Luna Trapani, schrijfster van ‘Veganista’
- Geheimen van Genua: suggesties voor een 2de, 3de, Xste bezoek aan de stad
- Een liefdesaffaire die de wereld schokte: Ingrid Bergman & Roberto Rossellini
- In ‘Mafiopoli’ beschrijft Sanne de Boer de macht van de Calabrese maffia ’Ndrangheta. Wij spraken haar
- 60 jaar designklassiekers van de Salone del Mobile
Nr. 5, 2020
- Op bezoek in B&B Palazzo Giusti: het thuis van decorontwerper Roel Schneemann
- In gesprek met Albiera Antinori, de 26ste generatie wijnmakers, in hun hypermoderne cantina
- Portret Elsa Schiaparelli, de grootste modeontwerpster van het interbellum
- Even iets anders dan de Eeuwige Stad? Fijne eetadressen rondom Rome
- Actief genieten in het mondaine Limone sul Garda
- Recepten uit ‘De Zilveren Lepel – Classic’
Nr. 4, 2020
- 30 jaar Italië Magazine, 30 favorieten van de hoofdredacteur
- 10 charmante eetgelegenheden in Bologna
- Cavallino-Treporti, wandel- en fietsparadijs in de Venetiaanse lagune
- Novanta, het ‘off the grid’-hotel in Toscane van een Nederlandse vriendengroep
- Castello di Postignano, van spookstadje tot droomkasteel
- Frisse recepten met citroen + heerlijks uit de Sardijnse keuken
- We stellen voor: onze nieuwe columnist Roeland Scholtalbers
Nr. 3, 2020
- Zomers genieten in de Valle d’Aosta
- Botanische tuin met mooie uitzichten over Rome
- Le Marche in 12 ambachten
- De beste eetadresjes in Italië, deel II
- Het iconische Caffè Florian aan de Piazza San Marco
- Een ode aan filmregisseur Federico Fellini
- Recepten van Italiaanse oma’s, de ‘Pasta Grannies’ op sociale media
Nr. 2, 2020
- Pizza-tour in Napels en ontspannen op Procida
- De charme van het noordwesten van Sardinië
- Marsala op Sicilië: de stad en zijn zoete, versterkte wijn
- Marcello Dudovich, verbeelder van de belle époque
- Historische winkels in het centrum van Rome
- Casa Valle Erro: luxueus logeren bij Nederlanders
- Ontspanning, wellness én truffels in de Val d’Orcia
Nr. 1, 2020
- op bezoek bij het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019, het Maastrichtse Gio’s Cucina Casalinga
- een wandeling langs de Via del Volto Santo in Toscane
- shoppen (en eten en drinken) in stijl in Milaan, Rome en Florence
- 11 nieuwe en bijzondere musea
- portret van motorcoureur en publiekslieveling Valentino Rossi
- slapen bij de boer, een mooi alternatief voor de wintersport
- de bijzondere stoffen van Fortuny, de magiër van Venetië.
Nr. 6, 2019
- Insidertips: 150 restaurants in Italië, deel I
- Stadsgids Trapani
- Het bijzondere verhaal van spumante Ferrari
- Recepten van Restaurant Mario uit Neck
- Pavia & Vigevano, twee steden onder de rook van Milaan
- ‘Geheim’ museum in Florence: Museo Stibbert
- Rosita Steenbeek en een ijsjesdief
Nr. 5, 2019
- De nominaties voor onze restaurantwedstrijd
- Thuis bij Jan en Babette Cremer in Umbrië
- Het Lago Maggiore en de Isole Borromee
- Onze keuze van 20 bijzondere hotels in vier steden
- Een dorp in de Eeuwige Stad: Garbatella
- Citytrip Montalcino en de Val d’Orcia
- Op culinaire reis in de Abruzzo met Antonella Barbella
- Nieuwe ontwerpen van de meubelbeurs Salone del Mobile
Nr. 4, 2019
- Onze keuze: 11 mooiste plekken in Umbrië
- De twee kusten van de Salento, plus Lecce
- Het ‘kasteeltje’ van Michael en Fijtje Lothmann in Piemonte
- Citytrip Rimini: stad met twee gezichten
- Siciliaanse recepten met citrusvruchten
- De spectaculaire roof van de Mona Lisa
- Nuraghi, de prehistorische trots van Sardinië
- Tips, adressen, nieuwtjes en columns
Nr. 3, 2019
- Onze keuze van 25 B&B’s in Toscane, Umbrië en Le Marche
- Het wilde westen van Sardinië, ongerepte stranden en ruige natuur
- Vicenza, stad van renaissance-architect Andrea Palladio
- De tien mooiste klassieke koffiehuizen in Triëste
- Het goud van de Amalfikust: ‘colatura di alici di Cetara’
- Restaurantwedstrijd: de inschrijving is geopend!
- Recepten uit ‘Grandi gusti’ van Katie Perla
- ‘Sprezzatura’, Italiaanse schilderkunst 1850-1910 in Assen
Nr. 2, 2019
- Recepten van Restaurant Mario uit Neck
- Het Toscane van Giacomo Puccini
- De Eolische eilanden Lipari en Stromboli
- Trentino, van de Dolomieten tot de stad Trento
- Citytrip Catania
- Aaron Deckers brengt Italië aan de stroopwafel
- Hollywoodster Rudolph Valentino, de latin lover uit Puglia
- Het Italië van Rick Nieman, een interview
Nr. 1, 2019
- B&B Follonico, het Toscaanse lustoord van een Italiaans-Nederlands stel
- Een bezoek aan Matera, Culturele Hoofdstad van Europa 2019
- Op het eilandje Mazzorbo in Venetië wordt een unieke wijn gemaakt
- Een gastronomische roadtrip door Piemonte
- Groeten uit Italië van: Filomena Uffing
- De Utrechtse navolgers van Caravaggio
- Mozzarella uut Twente
- Recepten van Maroeska – Heel Holland bakt – Metz
Nr. 6, 2018
- Het verrassende achterland van Napels
- Op pad met Ilja Leonard Pfeijffer in Genua
- Citytrip naar fietsstad Ferrara
- Portret van de winnaar van de juryprijs: Risto Enoteca PepeNero
- Recepten van maestro Antonio Carluccio
- De Nederlandse historie van Livorno
- Wijn maken in Toscane met Mozarts muziek
- Groeten uit Italië: de tulpentuin bij Milaan van Edwin & Nitsuhe
Nr. 5, 2018
- De Versiliakust: van Forte dei Marmi tot Viareggio
- Fietstocht door Friuli
- Na een grondige restauratie is Pompeï als herboren
- Interview met driesterrenchef Enrico Crippa
- Citytrip Lucca
- De ‘verticale bossen’ van architect Stefano Boeri
- Nieuwe ontwerpen van de Milanese meubelbeurs
- Eenvoudige, maar heerlijke pastarecepten
Nr. 4, 2018
- Een ontdekkingstocht rondom het Gardameer
- Costa Smeralda en La Maddalena: de luxe kant van Sardinië
- Stem op je favoriet voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018
- Citybreak Viterbo, ‘stad van de pausen’
- Aperitivo in Turijn – met de beste adressen
- Tuin La Foce in Toscane
- Recepten uit de Calabrese keuken
- De Grand Tour – met tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam
Nr. 3, 2018
- Verrassingen van de Veneto, van Verona tot het Gardameer
- Citytrip Palermo, Culture Hoofstad van Italië 2018
- Interview met Rino Barillari, paparazzo van het eerste uur
- FICO Eataly, het grootste ‘foodpark’ ter wereld
- Portret van hip en trendy modemerk Vivetta
- Riva, producent van de beroemdste speedboten ter wereld
- Toscaanse recepten van Giancarlo en Katie Caldesie
- Country House Montali: Vega-pioniers in Umbrië
Nr. 2, 2018
- Sardinië: Cagliari, witte zandstranden en ruige natuur bij Tertenia
- Toscane, een reis in een halve cirkel om Florence
- Citybreak naar het charmante Parma
- Smullen in Rome, deel 2
- Portret van het iconische motormerk Moto Guzzi
- Interview met Bibi Segaar, een Haagse in de ‘Marcuzzo’
- Recepten van Massimo Bottura & friends
Nr. 1, 2018
- Koken, eten en genieten aan de voet van de Etna
- Nieuwe serie: citybreaks. Als eerste Ascoli Piceno
- Winterse genoegens in Zuid-Tirol
- Bijzondere restaurants in Rome, deel I
- Recepten uit Venetië
- Model in Milaan: Barbara Snellenburg
- Mr. Okay maakt zijn 30ste nieuwjaarsduik in de Tiber
- Maurizio Cattelan, enfant terrible in de kunst
Nr. 6, 2017
- Milaan heeft zichzelf opnieuw uitgevonden
- Terra delle Gravine, het Arizona van Italië
- Recepten van culi-paradijs Eataly
- Uitreiking van de restaurantprijs
- Op bezoek bij de winnaar: Eatmosfera
- Drie zussen met een iconisch modehuis
- Nieuw: serie portretten van Nederlanders in Italië
- De comeback van inheemse Italiaanse varkenssoorten
Nr.5, 2017
- Ambacht, traditie en natuurlijk heerlijk eten in Le Marche
- Udine en schilder Tiepolo, San Daniele en zijn ham
- ‘Zomersporten’ in Livigno, het taxfree paradijs in de Alpen
- Nieuws van de Salone del Mobile, de meubelbeurs in Milaan
- Recepten van Big Mamma
- Een ode aan Renzo Piano, de architect van de lichtheid
- Villa Borghese, het groene hart van Rome
Nr. 4, 2017
- Het mooie platteland van Lazio buiten Rome
- La Fenella verrees door Nederlanders als een feniks uit de as
- Onze keuze van een zestal fantastische eilanden
- In alle rust fietsen door de Eeuwige Stad
- De genomineerden voor onze restaurantwedstrijd
- Een ode aan de legendarische Gina Lollobrigida die 90 wordt
- Recepten uit de nieuwste ‘Zilveren Lepel’: Napels en de Amalfikust
Nr. 3, 2017
- Een culinair bezoek aan Bologna
- Esquilino, de zevende heuvel van Rome
- Casanova di Neri, de allerbeste Brunello?
- Florence, de bakermat van de florijn (en het bankieren)
- De mondaine charme van Portofino
- Heerlijke recepten uit de Siciliaanse keuken
- Handgemaakt schoeisel (en tassen) van de Fratelli Rossetti
- Totò, portret van een briljant komiek
Nr. 2, 2017
- De kliffen van de Gargano. Een schiereiland dat verdient ontdekt te worden.
- Cityhoppen in Umbrië
- ’s Werelds oudste hortus botanicus vind je in Padua
- Slapen bij Oranjes, familie van onze koning
- Het dorp Civita di Bagnoregio brokkelt langzaam af
- Recepten voor zonnige taarten en paasrecepten
- Caspar van Wittel introduceerde de vedute in Venetië
- Jacovitti, de beste cartoonist van Italië
Nr. 1, 2017
- Op culinaire ontdekkingstocht door Calabrië
- Die andere lagune: antiek Aquileia en lieflijk Grado
- De schoonheid van verval, foto’s van verlaten gebouwen
- Logeren in luxe in een modehotel
- De overstroming van de Arno: 50 jaar later
- Feestelijke recepten
- Winter in Trentino
- Het Politieautomuseum in Rome
Nr. 5, 2016
- Venetië voorbij: Treviso en omgeving, eeuwenoude traditie, bouwkunst en grappa
- De Romeinse wijk Ostiense verenigt oud en modern, industrieel en klassiek
- Op bezoek bij Da Braccini, het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2016
- Het paleis van de president in Rome, het Quirinaal, opent zijn deuren
- Eenvoudige, smakelijke pastarecepten van de Spaghetteria-restaurants
- Ook ondergronds weet Napels te verrassen
- Paisley-motieven zijn een rode draad in de ontwerpen van modehuis Etro
- Start en aankomst van de Mille Miglia, maar bovendien een stad met een rijke historie: Bresci
Nr. 4, 2016
- Lichamelijke inspanning en Barolo, truffels en Slow Food in Piemonte
- Bergamo, een stad met twee gezichten
- In de voetsporen van Napoleon op Elba
- Room with a view: Hotel Villa Massa bij Florence
- Smaken van de meren: vier recepten
- Fra Bartolommeo in Boymans Van Beuningen
- Kunstverzameling van de oprichter van Max Mara
- Nieuws uit Milaan van de Salone del Mobile