Restaurantprijs

Gió Cucina Italiana is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024

Maandagavond 3 juni zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de twaalfde keer de jury- en publieksprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024 uitgereikt.

JURYPRIJS
Gió Cucina Italiana uit Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Vandaag bekronen wij één restaurant dat de ziel van de Italiaanse thuiskeuken perfect weet te vangen. Het is de keuken van ‘la mamma’ en ‘la nonna’, vol liefde en traditie. Dit restaurant brengt die authentieke Italiaanse ervaring naar een klein, smal straatje, waar iedereen kan genieten van de gerechten die wij zo waarderen.” De directeur van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam mevrouw Paola Cordone overhandigde de prijs aan chef Giorgia Ozzano.

In het komende nummer van Italië Magazine (eind augustus) komt een uitgebreide reportage over dit bijzondere restaurant.

In het midden chef/eigenaar van Gió Cucina Italiana, Giorgia Ozzano, met rechts van haar Paola Cordone, directeur van het Italiaans Cultureel Instituut, Pina Alivernini, commercieel attaché op de Italiaanse ambassade, juryvoorzitter Roberto Payer en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur Italië Magazine.

 

PUBLIEKSPRIJS
De grote verrassing van de avond kwam bij het uitreiken van de publieksprijs. Twee Italiaanse restaurants kregen precies evenveel stemmen: Lab26 uit Hengelo en Vino & Friends uit Maastricht. Zij ontvingen beiden een plaquette.

Derde van links, Fabio Panissidi, eigenaar van Lab26 Aperitivo Club en achter de bos bloemen Bas Lenoire, eigenaar van Vino & Friends in Maastricht.
Fotografie van Maarten Albrecht


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar
bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine. Zij stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.

Dit waren de genomineerden van 2024, de jury beveelt ze van harte aan:

  • Gió Cucina Italiana, Amsterdam (winnaar juryprijs)
  • Al Bàcaro, Amsterdam
  • Pasta e Vino, Beek
  • Momenti Italian Food & Wine, Brielle
  • La Liguria, Den Haag
  • Lab26, Hengelo (winnaar publieksprijs)
  • Vino & Friends, Maastricht (winnaar publieksprijs)
  • Polpette, Utrecht


Mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram