Eros’ hartslag

Op 16 september presenteerde Eros Ramazzotti na vier jaar radiostilte eindelijk weer een album: Battito infinito. Een betekenisvolle titel want battito is zowel te vertalen met hartslag als met beat: oneindige hartslag, oneindige beat. Toepasselijk voor een artiest die in zo’n veertig jaar meer dan 70 miljoen albums verkocht.
De live-uitvoering van het album in de arena van Sevilla betekende meteen ook het startschot voor een wereldwijde tournee (die op 16 februari 2023 ook de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet). De eerste rode draad van het album is, hoe kan het ook anders, de liefde. Liefde tussen en voor mensen zoals in de eerste single Ama, waarin Eros Ramazzotti onder meer zijn dochter Aurora toezingt. Maar ook de liefde die we de natuur verschuldigd zijn komt aan bod en wel in het fraaie duet met Jovanotti: Figli della terra (Kinderen van de aarde). De tweede rode draad is natuurlijk het onvergetelijke en onvergelijkbare stemgeluid van Eros.
Het speelt de hoofdrol in de stemmige ballade Ti dedico (Ik draag dit op aan jou) maar ook in de meer dan acht minuten durende, groots uitwaaierende ­titeltrack die herinneringen oproept aan de legendarische liveversie van zijn ­superhit Musica è. ­Ouderwets genieten dus met dit album!
Eros Ramazzotti, Battito ­infinito, Universal Music ­Italia

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram