Feestelijke avond bij Testamatta

We kennen Francesco Intelisano al vele jaren en kwamen hem op diverse plekken in de hoofdstedelijke Italiaanse horeca tegen. Maar nu heeft hij sinds ruim een half jaar zijn eigen restaurant, Testamatta, aan de Overtoom in Amsterdam. Zoals altijd begroet de charmante Siciliaan ons zeer hartelijk en laat ons trots zijn zaak zien. Chef Alessandro Di Stefano is al druk in de keuken bezig. Wij zijn de eerste gasten maar het restaurant loopt al snel vol en heeft een gezellige sfeer. Er staat ons een avond met heerlijke gerechten en bijpassende wijnen te wachten.

Francesco geeft gepassioneerd uitleg over de (seizoens)ingrediënten van wat er wordt geserveerd en natuurlijk over de wijnen, want hij is ook de sommelier. We beginnen met geroosterde polpo, iets wat ik regelmatig bestel maar zelden zo lekker heb gegeten, gevolgd door gerookte spaghetti met zee-egels, fantastisch. Prachtige smaken en gerookte spaghetti, ik had er nog nooit van gehoord. Als secondo krijgen we zeeduivel met capocollo, een rauwe-hamsoort, linzen en broccoli wat ook al weer onze smaakpapillen doet juichen. En dat met heerlijke bijpassende wijnen zoals een Trebbiano uit Spoleto en een rode Gaio Gaio 2021 die op de flanken van de Etna wordt gemaakt. Voor het dessert zeg ik dat ik niet van tiramisu hou, maar met een nee neemt Francesco geen genoegen. Het is weliswaar geen traditionele tiramisu, maar juist daarom bevalt hij uitstekend.

(foto’s: Francesco, polpo, gerookte spaghetti met zee-egel, zeeduivel, de crew van Testamatta).

Kwamen we als eerste binnen, we verlaten Testamatta als laatste na nog een enkel glas limoncello met Francesco te hebben gedronken. Wat een feestelijke avond. We wensen Francesco heel veel succes en komen snel terug om ons weer te laten verwennen.
testamatta.nl

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram