Chocoladebijbel

De Zilveren Lepel kwam in 1950 voor het eerst uit en wordt ook wel ‘de kookbijbel voor de Italiaanse keuken’ genoemd. Later volgden allerlei varianten, zoals De Vegetarische Zilveren Lepel en een editie met pasta in de hoofdrol. In deze nieuwe uitgave is ‘het voedsel van de goden’ het ster-ingrediënt: chocola. Deze ‘bijbel’ bevat honderd verrassende recepten – en foto’s die doen watertanden. Met chocola in bijzondere combinaties, zoals met bier. Of wat denk je van een Truffle cake con cuore al wasabi: een zachte, chocoladecake met een pittig hart? Het boek geeft zowel basisrecepten voor de beginnende thuiskok als uitdagende creaties voor gevorderden. Er staat bij vermeld als ze vegetarisch of veganistisch zijn en ook of ze gluten- of lactosevrij zijn. Check voor je begint wel even of er bijvoorbeeld een zesteur en een chocoladerasp in je keukenla liggen.

De Zilveren Lepel ­Chocolade, € 49,99. ­spectrumboeken.nl

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram