Doe-het-zelf, doe-het-samen (2)

Laura de Rooy-Dekker

‘Hierdoor zie je op Italiaanse huizenportals al snel door de bomen het bos niet meer en worden echte kanshebbers wellicht gemist. Het aanbod op onze eigen website is door mijn collega’s, ieder voor hun eigen gebied, grondig gecontroleerd en geselecteerd op geschiktheid voor buitenlandse kopers. Ik pleit dan ook voor een doe-het-samenaanpak die voor degenen die onze hulp inschakelen helemaal niet duurder uitpakt dan een doe-het-zelftraject. Hiermee heb ik alleen het zoektraject belicht, in mijn volgende column ga ik verder in op de volgende fasen in het aankooptraject en de voor- en nadelen van doe-het-zelf versus doe-het-samen.’

Zo eindigde mijn vorige column. Nu dus een over de fases die volgen na de eerste (veelal online) zoektocht. Achtereenvolgens zijn dat de selectie van te bezichtigen objecten, de voorbereiding van de zogenoemde kijkdag of -dagen, de bezichtigingen zelf en de eventuele tweede bezichtiging, biedingsfase en werkelijke aankoop. Bij al deze fases uit het aankoopproces speelt voor mensen die met ItaliaCasa in zee zijn gegaan, onze begeleiding een belangrijke rol. Wij spreken immers de taal, hetgeen bij de meeste huizenzoekers niet het geval is, ons tienkoppige team weet de weg in de regio waar de woning gezocht wordt én we hebben inmiddels veertien jaar ervaring met deze dienstverlening.
Mijn ItaliaCasa-collega’s doen ieder in hun eigen regio gedegen vooronderzoek en plaatsen alleen objecten op onze website die geschikt zijn voor de buitenlandse huizenkoper, en die – ook niet onbelangrijk – kadastraal in orde zijn en dus ook werkelijk verkocht kunnen worden. Een ‘doe-het-zelver’ die uiteindelijk alsnog bij ons komt, is overigens even welkom als de Italiëliefhebber die rechtstreeks voor onze service kiest en het zelf zoeken op de portals overslaat.
Tot slot is ook interessant om te benadrukken dat het inschakelen van ons als begeleidende partij geen of nauwelijks extra geld hoeft te kosten. Bij aankoop via een Italiaanse makelaar, is deze makelaar in Italië namelijk gerechtigd – en dat is bij wet geregeld – om zowel de verkoper als de koper courtage in rekening te brengen. Wij hebben huizen ofwel rechtstreeks in verkoop van eigenaren ofwel via onze goede en betrouwbare partners met wie we de afspraak hebben dat zij de verkoper courtage berekenen, en wij de koper.
Het is dus aan de klant welke weg hij of zij kiest, maar volgens mij kom je linksom of rechtsom uit bij mij of mijn collega’s en dan heb je behalve professionele hulp, meestal ook nog een leuke en leerzame zoektijd. Die hopelijk eindigt met jouw of jullie droomhuis in dat prachtige land!

Ciao, Laura

Laura@italiacasa.nl

PS Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact met me op of neem een kijkje op www.italiacasa.nl. En nog iets anders: als je nou Nederlandstalig bent en ook goed Italiaans spreekt, woonachtig bent in een regio waar wij nog niet actief zijn, én ook nog eens een beetje commercieel ingesteld bent… Neem dan zeker contact met me op want wie weet ben jij dan onze toekomstige nieuwe collega.

 

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram