Van droom naar realiteit

Laura de Rooy-Dekker

Dromen van een eigen stek in Italië. Velen doen het, maar wat ­dromen zij dan precies? Waar in Italië zijn ze in hun droom en wat doen ze er? Het grappige is dat dat nou juist bij dromen vaak niet helemaal ­duidelijk is. En om een droom te gaan realiseren is het belangrijk om die duidelijkheid wel te krijgen. Dat noem ik de vertaalslag naar een zoektocht. En daar komen veel zogenaamde ‘W’ vragen bij kijken. Welk type huis past bij ons? Waar staat dat huis? Wie komen er? ­Wanneer gaan we er heen en wat gaan we er doen? Op welke wijze is het financieel haalbaar? Wel of niet verbouwen?
De antwoorden op deze vragen geven inzicht in de wensen en ­mogelijkheden. Ook in de onmogelijkheden, want met sommige type huizen vallen soms bepaalde gebieden af. Voor wie van natuur of juist stadjes en gezellige drukte houdt, komen andere regio’s in ­aanmerking dan voor wie in de buurt van wintersportmogelijkheden wil zitten. En wil je er ook geregeld voor een wat korter verblijf naartoe dan is de nabijheid van een luchthaven belangrijk. Wel of niet openstaan voor een verbouwing is ook een bepalende vraag.
Het lijkt allemaal best logisch, maar in de praktijk blijkt het helemaal niet zo ­eenvoudig om alles goed op een rij te krijgen. Het krijgen van honderd procent ­duidelijkheid is ook weer niet nodig, want vaak worden naar aanleiding van bezichtigingen ter plaatse de ideeën ook nog verder gevormd. Maar een zekere basisduidelijkheid is essentieel alvorens bezichtigingen te gaan doen. De betrokken makelaar kan dan ook veel beter meedenken en suggesties doen.
Op de Second Home-beurzen, waar wij altijd met een grote stand van de partij zijn, praat ik met veel mensen over hun Italiaanse dromen. Een klein deel heeft al goed nagedacht, maar de meesten ontdekken dat er nog wel wat huiswerk te doen is. En dat is geen straf, want blijven dromen mag. Er worden daarnaast alleen stap voor stap ­concrete ideeën gevormd. Sweet dreams!

Ciao, Laura

laura@italiacasa.nl

PS Kom ook je dromen bespreken op de beurs Second Home International: van 10 t/m 12 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Van harte welkom, we hebben de beste Italiaanse espresso van de hele beurs! Download gratis entreekaarten op www.italiacasa.nl.

 

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram