Kansen in de sneeuw

Laura de Rooy-Dekker

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. Februari 2026, de maand van de Olympische Winterspelen die in dat jaar in Milaan en Cortina d’Ampezzo gehouden zullen worden. Het in de regio Veneto gelegen Cortina is bezig met een comeback, zeker nu ook in 2021 de Wereldkampioenschappen Alpine Skiën daar zullen plaatsvinden. Cortina is de plaats waar ook in 1956 de Olympische ­Winterspelen plaatsvonden en waar sindsdien een vermogend publiek zich ’s winters in de chique hotels ophoudt. Skiën is bijzaak, zien en gezien worden, vaak getooid in bontjassen, is waar het om gaat. Of misschien moet ik schrijven ‘waar het om ging’. Cortina werd de laatste decennia met name bezocht door welgestelde ouderen. Voor wie het om de kwaliteit van het skiën ging, werd de focus enkele tientallen kilometers naar het westen verschoven, richting de plaatsen aan de welbekende Sella Ronda op de grens met de regio Trentino/
Alto Adige. De komst van deze twee belangrijke sportevenementen biedt Cortina de kans om zich ook weer bij een nieuwe generatie geliefd te maken. Dat brengt mij op het gebied tussen de Sella Ronda en Cortina d’Ampezzo dat nu enorm interessant wordt als het gaat om investeren in onroerend goed. De Sella Ronda ligt voor ongeveer driekwart in het duurdere Trentino/Alto Adige, de overwegend Duits­talige regio Südtirol. Het zuidoostelijke deel van de Sella Ronda ligt in Veneto, waar de prijzen een stuk gunstiger zijn dan in Südtirol. Arabba is de belangrijkste plaats in dit deel met directe toegang tot de skiliften van de Sella Ronda, maar tussen Arabba en Cortina ligt een gebied met heel veel kansen. Wie bereid is een kwartiertje te rijden alvorens op de latten te staan vindt in dit gebied veel interessant en betaalbaar aanbod. Dat varieert van appartementen tot grote nog te restaureren boerenhuizen waar met een beetje werk 3 à 4 appartementen in gerealiseerd kunnen worden. Interessant voor investeerders die willen verhuren, maar ook voor grote families of vriendengroepen die samen van vakanties willen genieten en het daarbuiten ook willen verhuren. De komst van de Olympische Spelen zal de vraag naar onroerend goed doen stijgen, zowel voor huur als koop. Zo zijn er niet alleen voor topskiërs kansen in de sneeuw!

Ciao, Laura

Laura@italiacasa.net

PS Mijn collega in dit deel van de Alpen is Barry van Eldijk. Hij heeft een interessant portfolio opgebouwd en helpt klanten graag bij het vinden van het juiste object. Als zo’n op te knappen pand dicht bij Cortina d’Ampezzo aanspreekt, kijk dan maar eens naar ref. 4182 en 4183 op onze site www.italiacasa.net.

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram