Luxe

Laura de Rooy-Dekker

We willen met z’n allen steeds meer luxe. Waar komt dat vandaan? Worden jongere generaties meer en meer verwend? Is het een zogenaamde trend en zo ja, waait die dan op enig moment ook weer over? Of is het gewoon zo dat we niet, zoals onze verre voorouders, hoeven te bikkelen om te overleven, maar door het industriële en later het digitale tijdperk aan steeds meer comfort en gemak gewend zijn geraakt? Hoe het precies zit weet ik niet, maar wel dat ik signaleer dat het ook in de Italiaanse onroerendgoedbusiness steeds gebruikelijker is om voor luxe te kiezen. En ook dat luxe betaalbaarder wordt. Voor ontwikkelaars van nieuwe projecten is luxe vrijwel een vanzelfsprekendheid. In veel nieuw ontwikkeld aanbod is dit terug te zien in het ontwerp, de bouwmaterialen en aanvullende services bij aankoop.

Een vrij nieuw concept is het zgn. ‘boutique resort’ waarbij units in kleinschalige onroerendgoedprojecten van hoge kwaliteit worden verkocht in combinatie met luxe hotelservices. In Italië komen we dit de laatste jaren ook tegen en het trekt een internationaal koperspubliek. Bij -ItaliaCasa hebben wij momenteel twee van dit soort concepten in verkoop, de een in de bekende wintersportplaats Breuil-Cervinia in Valle d’Aosta en de ander in de glooiende heuvels op het punt waar de regio’s Toscane, Umbrië en Lazio aan elkaar grenzen. Wie hier koopt investeert echt in iets bijzonders, eigenlijk in het ‘beste van twee werelden’, namelijk in een eigen tweede huis met daarbij de keuze uit vijfsterrenhotelservices. Zakelijk gezien is het ook interessant omdat er in de periode waarin de eigenaar het niet zelf gebruikt goed verhuurd kan worden. Door het luxeconcept is er een internationale verhuurmarkt in het hogere segment. De promotie en al het geregel worden in ruil voor een fee, doorgaans een percentage van de verhuuropbrengst, uit handen genomen. Eigenaren hoeven in de weken waarin ze er zelf zijn alleen maar te relaxen en te genieten. Geen zorgen over grasmaaien, onderhoud van het zwembad en de ontvangst van huurders.

Omdat ik weet dat dit soort zorgen veel mensen die dromen van een eigen huis in Italië weerhoudt van het zetten van stappen, vind ik het zo’n interessant concept. En als de ontwikkelaars dan ook nog kiezen voor de prachtigste locaties en een bijzondere bouwstijl, modern en duurzaam zoals bij het resort in Trevinano in Midden-Italië, dan kan ik alleen maar zeer enthousiast zijn. En inderdaad, ook ik ben niet vies van enige luxe op z’n tijd…

Ciao, Laura

laura@italiacasa.nl

PS Geïnteresseerd in deze vorm van luxe? Kijk dan eens op www.italiacasa.net naar de ref.nrs. 2996 en 3090 voor het resort in Midden-Italië en 2836 tot 2847 voor het project in topwintersportplaats Breuil-Cervinia. Of mail me voor meer informatie. A presto!

 

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram