Prachtig Piemonte

Laura de Rooy-Dekker

In het noordwesten van de laars ligt de een-na-grootste regio van Italië, Piemonte, letterlijk ‘voet van de berg’. Deze regio heeft veel gezichten, met zijn bergen, heuvels, vlakten en meren. Vooral de Alpen ten noorden en westen van Turijn, het Lago Maggiore in het oosten van de regio en de Toscaans aandoende centraal gelegen -heuvelgebieden trekken veel toeristen. En natuurlijk niet te vergeten de statige stad Turijn, met zijn prachtige pleinen en gebouwen.
In Piemonte klopt het gastronomische hart van Italië en is de Slow Food-beweging ontstaan. Piemonte is dan ook een walhalla voor culinaire genieters. Natuurproducten zoals truffels, hazelnoten en fantastische lokale kazen en wijnen spelen de hoofdrol. Het wijngaardlandschap in de steeds bekender wordende heuvelgebieden Langhe, Roero en Monferrato is in 2014 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Dat heeft indertijd veel publiciteit gekregen en is vast een van de redenen voor de enorme toename in de belangstelling voor een tweede huis in dit gedeelte van Italië. De informatieaanvragen vanaf onze website stromen binnen en geregeld organiseer ik er bezichtigingen.
Het woningaanbod is zeer divers en er zijn kansen voor kopers met een budget in alle prijsklassen. Het varieert van relatief eenvoudige woningen tot gerestaureerde natuurstenen boerderijen voorzien van alle comfort. En daarmee van prijzen rond de € 100.000 tot ver boven een miljoen. De uitzichten zijn bijna altijd fantastisch, over heuvels met een lappendeken van groene, rode en bruine tinten, dankzij de wijnranken, akkers, bossen en dorpjes.
Ook voor wie ervan houdt zelf iets te ontwikkelen zijn er interessante opties. Bijvoorbeeld een op te knappen oude cascina, zo’n grote oude boerenhoeve, vaak in L-vorm en met grote kelders, open haarden en gewelfde plafonds. Veel van deze huizen hebben ook schuren of andere bijgebouwen die tot gastenverblijf of atelier omgebouwd kunnen worden. Het zijn geschikte objecten voor een B&B of andere toeristische activiteit, maar ook voor een groot en fijn familiehuis.
Al met al zijn de Langhe, Roero en Monferrato gebieden in opkomst met een interessant aanbod van objecten waar vaak veel potentie in zit. Mits gelegen op een goede plek is waarde toevoegen – door een authentiek pand te ontwikkelen tot een comfortabel vakantiehuis – een uitstekend idee in dit deel van Piemonte dat door steeds meer buitenlanders ontdekt wordt als plek voor een tweede huis. Deze wijnregio biedt zeer veel waar voor zijn geld en is vanuit Nederland en België ook nog eens prima bereikbaar. Waar wacht je nog op?

Ciao, Laura

Laura@italiacasa.net

PS Geïnteresseerd in deze veel biedende regio? Kijk dan eens naar het verrassende
en gevarieerde aanbod op www.italiacasa.nl.

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram