Trechteren

Laura de Rooy-Dekker

Gooi alle regio’s van Italië in een trechter en laat er één of maximaal twee uitkomen. Was het maar zo eenvoudig om tot de regio van je keuze te komen. In al die vijftien jaar dat ik dit werk nu alweer doe blijkt weten wat je wilt vrijwel het allermoeilijkste te zijn voor onze klanten. Terwijl dit juist zo enorm belangrijk is als je een huis in Italië gaat zoeken. Je gaat immers ver van huis op zoek en kunt niet ­kriskras het land door. Voordat je gaat zoeken moet je vaststellen waar je naar zoekt. Waar, wat en met welk budget. Om hierbij te helpen praten we veel met onze klanten en hebben we de W-vragenlijstjes ­
gemaakt. Welk type huis past bij ons? Waar staat dat huis? Wie komen er? Wanneer gaan we er heen en wat gaan we er doen? Op welke wijze is het financieel haalbaar? Wel of niet verbouwen? Willen we ook ­verhuren?
De antwoorden op deze vragen geven niet alleen inzicht in de ­wensen en mogelijkheden, maar ook in de onmogelijkheden. Sommige ­combinaties van wensen zijn niet realistisch. Met bepaalde type ­huizen vallen soms bepaalde gebieden af. Denk bijvoorbeeld aan de natuurstenen verbouwde boerderijen, die komen niet voor dicht bij de kust of in het Noord-Italiaanse merengebied. Voor wie van stadjes en gezellige drukte houdt komen andere regio’s in aanmerking dan voor wie van natuur en rust houdt. Datzelfde geldt voor wie in de buurt van wintersportmogelijkheden wil zitten of juist watersport wil kunnen beoefenen. En wil je ook geregeld voor een wat korter verblijf naar je nieuwe stek toe dan is de nabijheid van een lucht­haven belangrijk. Wel of niet openstaan voor een verbouwing is ook een bepalende vraag. Het lijkt allemaal best logisch, maar in de ­praktijk blijkt het helemaal niet zo eenvoudig te zijn om alles goed op een rij te krijgen. Het krijgen van honderd procent duidelijkheid is ook weer niet nodig, want vaak worden naar aanleiding van bezichtigingen ter plaatse de ideeën ook nog verder gevormd. Maar een zekere basisduidelijkheid is essentieel alvorens bezichtigingen te gaan doen. De betrokken makelaar kan dan ook veel beter meedenken en suggesties doen. Wie goed trechtert gaat een leuke en vaak­­ ­succesvolle zoektocht naar het ideale huis tegemoet. Veel succes!

Ciao, Laura

Laura@italiacasa.net

PS Kom met ons kennismaken op de beurs Second Home International: van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Van harte welkom, we hebben de beste Italiaanse espresso van de hele beurs! Download gratis entreekaarten op www.italiacasa.net/contact/beurzen.

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram