10 Jaar

Laura de Rooy-Dekker

In het voorjaar van 2011 schreef ik mijn eerste column in Italië ­Magazine. Ik vier dus een klein jubileum en stel daarbij vast dat het onderwerp van mijn eerste stukje nog steeds actueel is en dat ik het schrijven over mijn werk in mijn favoriete land nog steeds erg leuk vind. De eerste column ging indertijd over ‘keuzes maken’. Het lijkt een open deur maar het is nog altijd iets is waar iedere zoektocht mee zou moeten starten. Jezelf grondig afvragen waar je naar gaat zoeken. Onlangs organiseerden wij ons eerste webinar (online seminar) over het kopen van een huis in Italië. Nu de Second Home ­Beurzen helaas niet door kunnen gaan en wij wel contact willen ­houden met onze doelgroep, verzinnen we daar nieuwe manieren voor. Het webinar was een succes en enkele honderden deelnemers luisterden online mee. Ook het maken van keuzes kwam hier uit­gebreid aan bod. Stel jezelf veel vragen voordat je aan je zoektocht gaat starten. Wij treffen vrij veel klanten die nog niet goed weten wat ze zoeken. Nu is dat helemaal niet erg maar een beetje sturing tijdens dit proces is wel belangrijk. Zowel voor de klant als voor ons, er gaat immers voor beide partijen veel tijd in zitten.
Wie rondloopt met het idee om een (tweede) huis in Italië te kopen doet er goed aan om vooraf met partner of gezin de wensen op een A4’tje te schrijven. Denk goed na over het doel van het huis. Met wie en hoe vaak gaan we er heen? Wat gaan we er doen, vakantie vieren of wonen en werken? Ook de plek en het type huis zijn heel belangrijk. Hoe komen we er, met de auto, de trein of het vliegtuig? Hoe gaan we het financieren? Zoeken we een oud of een nieuw huis? Wel of niet verbouwen? Kust of binnenland? Een tuin of juist niet? Wel of geen plek voor logés?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen geven richting aan de zoektocht en maken de zoektocht tot iets heel leuks om mee bezig te zijn. Of vervolgens alle wensen met elkaar en het bijbehorende budget te verenigen zijn is natuurlijk de volgende vraag. En om die te beantwoorden staan mijn collega’s uit veel verschillende regio’s en ik graag klaar. Veel plezier!

Ciao, Laura

Laura@italiacasa.net

PS Geïnteresseerd om ook eens een webinar bij te wonen? Dat kan want binnenkort organiseren we vervolgsessies waarin we meer in zullen gaan op verschillende regio’s. Het eerste webinar, dat meer algemeen ging over het koopproces in Italië, is terug
te kijken op www.italiacasa.nl en ook zullen daar de komende webinars worden aangekondigd.

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram