Reisstel wordt B&B-stel

Professioneel reisstel Lisa en Erik zette een aantal jaren geleden hun hele leven op z’n kop: het paar verkocht hun huis, zegde hun banen op en koos voor een nomadenleven in een camperbusje.

Terug naar een jaar of zes geleden. Twee twintigers hebben het goed voor mekaar, afgestudeerd, beiden een interessante vaste baan, net een huis gekocht. Het leven loopt op rolletjes. Maar… het kriebelt. Is dit het nou? Als student hadden ze veel gereisd en dat misten ze. Onbetaald verlof leverde drie heerlijke maanden in Midden- en Zuid-Amerika op en het smaakte naar meer.

Terug in Nederland vervallen ze al snel weer in hun ratrace-leventje en na verloop van tijd krijgt Lisa een burn-out die een grote impact heeft. Ogenschijnlijk alles voor elkaar, maar toch niet gelukkig. Na veel rust, goede begeleiding en een (deels therapeutische) reis ziet ze in dat het in haar toekomstige leven belangrijk is om keuzes bewuster te maken. Niet iets (blijven) doen omdat je er nu eenmaal ingerold bent. Samen besluiten ze hun droom te gaan najagen, namelijk het leven van diverse aspecten van toerisme. Over al hun reiservaringen maken ze een professionele en ­uitnodigende blog.

Inmiddels leven ze al bijna drie jaar in hun blauwe kampeerbus, die luistert naar de naam Fred. Op een van hun reizen leren ze Piemonte kennen en raken ze verliefd op de prachtige glooiende wijngebieden. Naast fulltime reizen hebben zij in het afgelopen jaar hun zinnen gezet op een B&B in deze mooie regio en zijn ze de zoektocht naar een geschikt pand begonnen.

Ik had het genoegen om dit vrolijke stel, dat woonde in hun camper en zodoende de regio zeer goed leerde kennen, te mogen begeleiden bij hun zoektocht. Kortgeleden gingen we naar de notaris in Acqui Terme voor de overdracht van hun Italiaanse droomhuis. Wat een feest, zelden zulke blije klanten gezien!
Maar voordat we zover waren was het hard werken, het ging niet vanzelf. Ze hebben veel verschillende objecten bekeken. Met ieder pand was wel iets aan de hand: of er moest te veel aan gebeuren, of het uitzicht viel tegen, of het terrein was te steil, of er waren buren dichtbij met blaffende erfhonden… Eén keer was het bijna raak. Maar pech, er was een andere geïnteresseerde die eerder een bod uitbracht dat geaccepteerd werd. Met volhouden en verder zoeken werd uiteindelijk hét object gevonden, dat aan alle wensen voldeed en waarvan de Italiaanse eigenaresse op leeftijd het bod accepteerde en heel blij was met dit jonge stel en hun plannen voor het huis. Van Reisstel naar B&B-stel, salute! •

Ciao, Laura
Laura@italiacasa.net

PS  Wil je de avonturen van Erik en Lisa volgen? Dat kan op reisstel.nl en op instagram. Op onze site www.italiacasa.net staan veel objecten die geschikt zijn voor een vergelijkbaar ­avontuur.

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram